Entuzijasti napravili 3D panoramu Tuzle: Uđite u svaku ulicu, zavirite u svaku kuću

Ekipa entuzijasta iz Udruženja ˝FishEye Media˝ napravili su web stranicu cityguide360.ba i panoramu grada Tuzle koja detaljno prikazaju ovaj bh. grad.  Posmatrač, ukoliko stavi 3-D naočare uz uključenu opciju na stranici, ima privid da se nalazi na licu mjesta.

Kako navode, ovo je do sada najveća interaktivna web platformu koja je isključivo sačinjena od 360 zračnih i zemaljskih panoramskih prikaza i video uredaka visoke rezolucije, što sve skupa ovu platformu čini jedinstvenom.

Projekt je razvijan u periodu od 20 mjeseci, i do sada koristi 4.500 pojedinačnih komada fotografija, panoramskih 360 video i foto sadržaja, što ga svrstava u najveću i najkvalitetniju interaktivnu turu, a virtualni prikaz grada Tuzle jedinstvenim u svijetu.

“Nove revolucionarne tehnologije koje su u srcu projekta, omogućavaju pristup ekskluzivnom gradskom pogledu sa panoramskim 360 (3D) prikazima što je prednost u odnosu na standardne prikaze jer korisniku daje osjećaj virtualne trodimenzionalnosti (stvarnosti) odnosno da se nalazi „na licu mjesta”, kaže se u opisu.

Korisnici mogu uživati u sadržajima sačinjenim iznad svih značajnih saobraćajnih raskrsnica u gradu uz ambijentalne zvukove (opcija audio), te pritiskom na dugme, mogu vidjeti ptičju perspektivu grada sa otvorenim panorama kvartova i parkova, do prekrasnog pogleda na Panonska jezera u Tuzli.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*