U Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju otvorena “Bosanska soba”

U JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla povodom  ramazana otvorena je „Bosanska soba“.

Opremanje sobe realizovano je uz podršku Behram-begove medrese Tuzla, UG “Oaza” Tuzla, UG “Prosvjetitelj mualim” Srebrenica, UG “Zora”Lukavac, UG “Selsebil” Živinice, UG “OKC” Gradačac, te brojnih  drugih udruženja sa područja Tuzlanskog kantona koja šire altruizam, humanost i solidarnost, kroz svoj rad.

Cilj i svrha “Bosanske sobe” se ogledaju kroz brojne uspostavljene saradnje ovoga zavoda sa ustanovama i udruženjima iz inostranstva, potrebu za dodatnim prostorom za realizaciju radionica (volonteri Behram-begove medrese Tuzla, volonteri Wave udruženja, studenti…), slobodnih aktivnosti, dnevni boravak djece na internatskom smještaju i dr…

Prilikom narednih posjeta, prvenstveno prijatelja iz Italije, Holandije, Švedske, Norveške, Turske, Slovenije, Hrvatske i Srbije ponovo će se u specifičnom ambijentu „Bosanske sobe“ ,kroz poseban program, upoznati sa svim detaljima dugogodišnje bosanske kulture i tradicije.

Ovo je samo dio podrške koja dolazi od prijatelja ustanove. Već duži period ova udruženja u saradnji sa Behram-begovom medresom Tuzla pružaju podršku porodicama učenika Zavoda, koji se nalaze u teškom socio-ekonomskom stanju. Saradnja će se nastaviti i u narednom periodu, te biti obogaćena i brojnim drugim razvojnim projektima.

U ime učenika, roditelja i uposlenika iz zavoda izražavaju iskrenu zahvalnost svim navedenim udruženjima i Behram-begovoj medresi na podršci i pomoći.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*