Grabčanović: Naše ambicije su ulazak u finale, a tada je sve moguće

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva danas oko 14,30 ispred dvorane Mejdan polaze za Hercegovinu, gdje će naredna dva dana sudjelovati na završnom turniru Kupa BiH, zajedno s ekipama Gruda, Izviđača CO iz Ljubuškog i prijedorske Mire.
Tuzlanke će prespavati u Mostaru, odakle će sutra poslije ručka krenuti za Grude gdje će s predstavnicima ostalih ekipa prisustvovati izvlačenju parova polufinalnih susreta.

– Odlazimo s pomiješanim osjećajima, jer se do prije dva dana nije znalo da li ćemo uopće putovati. Trenirali smo u atmosferi toplo – hladno, a nadam se da se to neće odraziti na raspoloženje i igru naših igračica u Grudama – izjavio je za Fenu Elmir Grabčanović, trener Jedinstva.

Nedavno je Grabčanović rekao da mu je svejedno koga će Jedinstvo dobiti za protivnika u polufinalu. Dodao je da bi osobno volio da se njegova ekipa sastane s domaćinom turnira Grudama, aktuelnim prvakinjama BiH koje, ujedno, brane trofej Kupa BiH osvojen u maju 2016. godine u Tuzli.

– Sve zavisi od toga koga ćemo izvuči u polufinalu. Naš cilj je plasman u finale, a tada je sve moguće. I Grude će igrati pod pritiskom, jer ih već vide kao osvajače novog trofeja. Vjerujem kako bi i oni voljeli da nas izbjegnu u polufinalu – smatra Grabčanović.

Tuzlanke su u prošlosti osvojile četiri trofeja Kupa BiH, ali posljednji put davne 2001. godine. Izviđač CO ima tri trofeja, Grude dva, a Mira jedan.

– Svako od učesnika priželjkuje novi trofej. Nikad se u ovakvim prilikama ništa ne može sa sigurnošću tvrditi. Iznenađenja su moguća, ne bih ih isključio ni sada – zaključio je Grabčanović.

Dodao je da su sve igračice uglavnom zdrave i spremne za novi ispit. Ovo je vjerovatno posljednja prilika sadašnje generacije igračica da dođu do jednog trofeja. Mnogima ističe ugovor s Jedinstvom, neke su već najavile odlazak.

Jedinstvo je u četiri posljednje sezone osvojilo tri naslova viceprvakinja, tri puta su bile u završnici Kupa BiH, jednom su igrale finale.

Završnica Kupa BiH počinje u petak u Sportskoj dvorani u Grudama. U 18 sati je na rasporedu prva polufinalna utakmica, a u 20 druga, dok je finale u subotu od 17 sati.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*