U ponedjeljak vanredna sjednica Udarne grupe protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija

V.D. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić, zbog cijele situacije sa prebacivanjem migranata iz Sarajeva prema Mostaru i blokade policije HNK za ponedjeljak će zakazati vanrednu sjednicu Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH.
Na sastanak će biti pozvani dužnosnici relevantnih institucija BiH i međunarodnih organizacija, a u cilju što bržeg riješavanja problema vezanih za povećan broj migranata na području BiH.

Dežurni tužitelj Tužilaštva BiH je danas je oko 11:30 informiran od SIPA-e o situaciji i problemu vezanom za zaustavljanje konvoja sa migrantima u blizini Konjica od policije MUP-a HNK, nakon čega je dežurni tužitelj dao instrukcije za vršenje potrebnih provjera u svezi sa svim okolnostima ovog događaja, kako bi se navedena situacija što prije razriješila.

Također, iako je v.d. glavnog tužitelja predsjedavajuća Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, nije bila pozvana na održavanje Koordinacionog sastanka, koji je održan u ponedjeljak u Vijeću ministara, navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*