Naučno istraživanje: Hitler je umro 1945. godine

Posljednja naučna istraživanja potvrdila su opšteprihvaćeno teoriju da je lider nacističke Njemačke Adolf Hitler umro 1945.godine.

Grupa francuskih naučnika provela je istraživanje fragmenata Hitlerovih zuba i kosti vilice koji su 2000. godine izloženi u muzeju u Moskvi. Analizu su proveli i na lubanji koja je skrivena u Državnoj arhivi u Moskvi.

Naučnicima je prvi put dozvoljeno da uzmu uzorke kostiju i detaljno ih analiziraju elektronskim mikroskopima i skenerima.

Rezultati studije objavljeni su u časopisu “European Journal od Internal Medicine“, a u njima se navodi da su analizirane Hitlerove kosti autentične i da je potvrđeno da je umro 1945. godine.

Opšteprihvaćena teorija kaže da su Hitler i Eva Braun izvršili samoubistvo u berlinskom bunkeru 30. aprila 1945. godine, dakle nekoliko dana prije pada Berlina. Nacisti su spalili njegovo tijelo, a pronađena lubanja je Staljinovom naredbom odnesena u Moskvu.

Postojale su nedoumice da li je samoubistvo izvršeno trovanjem cijanidom ili hicem iz pištolja.

Francuski naučnici nakon studije tvrde da je Hitler koristio i cijanid i pucao sebi u glavu. To potkrepljuju pronađenim tragovima na zubima i lubanji.

Na Hitlerovim zubima nađeni su tragovi bijelog kamenca, ali ne i mesnih vlakana jer je bio vegetarijanac.

Naučnici su također, utvrdili da na zubima nisu otkriveni tragovi baruta, što negira teorije da se ubio hicem u usta. Rupa na lijevoj strani lubanje pak upućuje da je Hitlerom smrtonosni pucanj bio u tom predjelu glave.

Postoje i druge teorije koje govore da je Hitler preživio poraz u Drugom svjetskom ratu i pobjegao u Južnu Ameriku.

(federalna.ba/AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*