zeos

ZEOS eko-sistem prati svjetske trendove zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada

U toku  maja uposlenici kompanije  ZEOS eko-sistem su posjetili IFAT sajam koji se održavao u Minhenu, sa ciljem upoznavanja sa najnovijom tehnologijom i svjetskim trendovima po pitanju zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada.

IFAT je jedan od vodećih sajmova za vode, otpadne vode, upravljanje otpadom i sirovinama. Ovaj sajam se održava svake dvije godine i daje najaktuelniji i najoptimalniji pregled internacionalnih dešavanja na tržištu praktičnih rješenja iz oblasti otklanjanja otpada, reciklaže i tehnologije zaštite okoliša. Uz sajam Vas dodatno očekuje i opsežan kongresni program, koji upotpunjuje kompetentnost sajma.

ZEOS eko-sistem je ovlašteni operater sistema za upravljanje otpadnom električnom i elektronskom opremom na području FBiH, koji zbrinjava e-otpad, omogućava svim proizvođačima, uvoznicima ili distributerima prenos svoje obaveze upravljanja e-otpadom i plaćanje manjih naknada za plasman novih električnih i elektronskih proizvoda, u odnosu na samostalno ispunjenje zakonskih obaveza u skladu sa Pravilnikom.

(RTV7/Akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*