Sutra premijera predstave “HEROJ”

Biro za ljudska prava Tuzla, kao jedan od partnera UNICEF-a,  provodi regionalni projekt pod nazivom “Zaštita djece od nasilja i promocija socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju u Zapadnom Balkanu i Turskoj”. U okviru projekta planirano je da se realizuje niz aktivnosti zagovaranja i buđenja svijesti javnosti o potrebi zakonske zabrane tjelesnog kažnjavanja djece.

Tako je pokrenuta kampanja pod nazivom #sklonibatine – da su valjale u raju bi i ostale, u okviru koje je u saradnji sa Udruženjem ”MLADI TUZLE” Tuzla nastala predstava “Heroj”.

Predstava “Heroj” je nastala kroz proces radionica Dramskog studija za djecu i mlade Udruženja “MLADI TUZLE” Tuzla. Snažno govori o utjecaju odgoja na djecu, te svemu što fizičko kažnjavanje djece, kao jedna od odgojnih metoda, može da razvije odnosno uskrati na njihovom putu od djeteta do odraslog čovjeka i budućeg roditelja. Predstava nam otvara prozor u dječije snove o idealnoj porodici kroz koje saznajemo kako bi djeca voljela da porodica funkcioniše.

Premijerna izvođenja na sceni “Kaleidoskop” zakazana su:

Srijeda, 30.5.2018. godine u 19.00h – Za zvanice, partnere, nevladine i vladine ustanove

Četvrtak, 31.5.2018. godine u 18.00h i 20.00h – Za roditelje, članove, građanstvo

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*