Prvo Filantropsko veče u BiH, sa Mayom Sar – „Darujem zajednici koju volim“

Ostalo je još samo dva dana do prve Filantropske večeri u BiH. Filantropsko veče sa Mayom Sar „Darujem zajednici koju volim“ je jedinstven kulturni, građanski događaj koji će se održati 31.05.2018. u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla sa početkom u 19.00.

Fondacija tuzlanske zajednice ćeu Kristalnoj dvorani okupiti filantrope tuzlanskog kraja i dalje razvijatisvoj Klub filantropa. Fondacija promoviše i nastavlja tradiciju darivanja za opšte dobro već 15 godina. Na Filantropskoj večeri, Fondacija će prezentirati moderan i inovativan sistem grupnog finansiranja projekata i organizacija civilnog društvate on-line doniranja koji među prvima uvodimo u Bosni i Hercegovini.

Specijalna gošća večeri bit će Maya Sar koja će uz svoj bend izvesti nekoliko svojih najpoznatijih pjesama.Pored Maye Sar, Fondacija će na večeri upriličiti i izložbu „Filantropi iz naše prošlosti“u saradnji sa Muzejom Istočne bosne i prezentirati dio filantropske ostavštine, od Turali bega do današnjih dana. Veče će začiniti umjetnički performans o „Tahiri-hanumi Tuzlić“ u režiji Vlade Keroševića i izvedbi glumice Ivane Milosavljević, te moderne izvedbe kamerne muzike učenika Srednje muzičke škole Tuzla.

Fondacija će na večeri prezentirati postojeće fondove za građanske projekte i inovativne načine uključivanja.Glavni cilj Filantropske večeri nije kratkoročna akcija prikupljanja sredstava za određeni projekat nego da zajedno gradimo trajne fondove za budućnost i da dugoročno stvorimo mrežu prijatelja i filantropa.

Svaki pojedinac koji želi darivati zajednici koju voli može se učlaniti u Klub filantropa Fondacije i svoju donaciju usmjeriti u neki od postojećih fondova. Najpopularniji fondovi su tematski fond za mlade, fond za aktivne zajednice i fond zadužbine. Najnovije inicijative su fondovi za stipendiranje mladih i talentovanih studenata, sportista i učenika koji trebaju podršku što većeg broja donatora.

˝Zajedno ćemo promjeniti živote ljudi nabolje. Izgradimo zajedno ljepšu zajednicu i ljepše sutra za sve generacije.˝poručuju iz Fondacije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*