Tuzla je uz Prijedor: Pridružite se akciji obilježavanja Dana bijelih traka

Omladinski pokret “Revolt” u saradnji sa građanskom inicijativom “Jer me se tiče” poziva građanke i građane da obilježe Međunarodni dan bijelih traka u Tuzli, 31. maja 2018. godine u 12 sati na trgu kod “Ismeta i Meše”.

Simboličnoj akciji priključili su se i lokalni kafići Urban Beatz i Sloboda. Svi/e zainteresovani/e bijele trake moći će preuzeti u pomenutim kafićima kao i na uličnoj akciji. Ovom prilikom pozivamo i institucije da na prozore svojih zgrada istaknu bijelo platno kako bi se pridružili borbi protiv poricanja zločina, bez obzira na etničku ili nacionalnu pripadnost žrtava.

Prije 26 godine prijedorski nesrbi su se morali “označiti” bijelim trakama. Kao akt sjećanja i suosjećanja, mi ćemo 31. maja oko ruke nositi bijele trake, koje nisu samo simbol sjećanja na progon, nego i znak trajne borbe protiv fašizma i diskriminacije na osnovu drugačijeg identiteta, te poricanja zločina. Pozivamo vas da 31. maja dođete i stanete rame uz rame protiv segregacije i diskriminacije žrtava. Jer me se tiče!!! – istakli su iz Omladinskog pokreta “Revolt”.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*