Almedin Beganović iz Tuzle pobjednik drugog IT takmičenja

Almedin Beganović iz Tuzle, pobjednik drugog IT tamičenja koje je održano u Sarajevu, imat će priliku predstaviti Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom MOS takmičenju koje će biti održano od 29. jula do 1. augusta na Floridi, SAD.
Drugo IT takmičenje kao dio Microsoft Office Specialist (MOS) World Championshipa, svjetskog takmičenja koje testira vještine učenika i studenata iz tri Microsoft alata, održano je u nedjelju na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (EFSA).

Drugo mjesto na takmičenju zauzeo je Tarik Džambić, a treće Anes Torlaković, rečeno je Feni na EFSA.

Finalnom takmičenju su prethodila predkvalifikacijska koja su održana u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci na kojima su više od 300 mladih, učenika i studenata iz više od 60 priznatih školskih i visokoškolskih institucija testirali svoja znanja i vještine iz osnovnih kompjuterskih alata Word, Excel i PowerPoint.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Kemal Kozarić je na otvaranju finalnog IT takmičenje podsjetio da Ekonomski fakultet u Sarajevu ima master studij s Microsoftom gdje se nastoji da studenti uz ekonomske, steknu i informatičke vještine koje danas mora da ima moderni menadžer na tržištu.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*