Pendeš na sastanku Sjevernoatlanskog savjeta na nivou ministara odbrane

Delegacija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, koju predvodi ministar odbrane Marina Pendeš, učestvovaće danas na sastanku Sjevernoatlanskog savjeta NATO-a (NAC) na nivou ministara odbrane, u okviru dvodnevne posjete Briselu, koja je započela juče.

Sastanku će prisustvovati ministri odbrane zemalja članica NATO i partnerskih zemalja, čiji su pripadnici angažovani u misiji “Odlučna podrška” u Avganistanu.

Tokom prvog dana boravka u Briselu, Pendeš se sastala sa novoizabranim ministrom odbrane Republike Italije Elizabetom Trenta (Elizabetta Trenta), sa kojom je razgovarala o evroatlanskom putu BiH.

Trenta je, tom prilikom, rekla da Italija podržava evroatlanski put BiH , te podsjetila na potrebu ispunjavanja uslova za aktivaciju MAP-a.

Osim Pendeš, u sastavu delegacije MOBiH su i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i savjetnik u kabinetu ministra odbrane Bojana Dimitrijević.

Sjevernoatlantski savjet NATO-а (NAC) predstavlja najviše političko tijelo Alijanse, kojeg čine stalni predstavnici 29 zemalja članica NATO-a.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*