Beograđani i Novosađani nezadovoljni cijenama goriva ponovo blokirali saobraćaj

Četvrti dan zaredom vozači u Beogradu i Novom Sadu nastavili su blokirati saobraćaj nezadovoljni zbog, kako kažu, visokih cijena goriva u Srbiji.
Saobraćaj je bio blokiran na mostu Gazela u Beogradu, kod Sava Centra, u pravcu aerodroma, ali je nakon petnaest minuta blokade normalizovan.

Novosadski vozači su se odlučili zaustaviti saobraćaj oko 7:20 sati, a policija je snimala registarske tablice automobila koji su napravili zastoj.

Prethodnih dana u proteste su se uključili i vozači iz Šapca, Valjeva, Zrenjanina, Novog Pazara, Niša i Kragujevca, zbog čega su stvorene kilometarske kolone te je zaustavljen i gradski saobraćaj.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proteste je nazvao politički motivisanim te poručio da mnogi građani negoduju zbog blokade saobraćaja, ali su primorani stajati u koloni.

“Opozicija govori da je protestovalo hiljadu ljudi, ali ustvari dva automobila stanu ispred autobusa gradskog prijevoza na Pančevačkom mostu, onda se iza njih zaustave hiljade automobila i onda oni kažu da svi protestuju”, rekao je Vučić.

Vozači su najavili blokade saobraćaja sve do sniženja cijena goriva.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*