Nadal upitan za Wimbledon: Sezona na šljaci je bila duga i jako zahtjevna

Nadal je istakao da iza sebe ima dva izuzetno zahtjevna mjeseca i puno mečeva koji su mu teško pali na mentalnom planu, pa mu je zbog toga teško razmišljati o Wimbledonu.

“Teško mi je trenutno razmišljati o Wimbledonu. Sezona na šljaci je bila duga i teško mi je pala na mentalnom planu, igrao sam svaki meč koji može da se igra tokom sezone na zemljanoj podlozi tako da su ova dva mjeseca za mene bila baš zahtjevna”, kazao je Nadal nakon osvajanja Roland Garrosa.

Nakon toga, on je rekao da mu je s godinama puno teže da se navikne na drugu podlogu i da prvo mora vidjeti kako se osjeća.

“Volio bih ja da igram na svakom turniru, ali moram prvo da vidim kako se osjećam. Drastična je promjena kada pređete sa šljake na travu. Ranije sam to radio lagano, ali ranije sam bio mlađi i brži”, kaže Nadal, pa dodao:

“Prošle godine sam imao osećaj da mogu daleko da doguam na Wimbledonu. Imao sam osećaj da sam dobro igrao na travi”, kaže Španac.

Nadal je osvajanjem Roland Garrosa stigao do 17. Grand Slam naslova u svojoj karijeri, a čak 11. kada je u pitanju ovaj turnir u Parizu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*