Vijeće ministara BiH iduće sedmice o zaštiti bh. imovine u Hrvatskoj

Na dnevnom redu tako će se naći Informacija u vezi s rješavanjem imovinskopravnih odnosa na nekretninama u državnom vlasništvu te Informacija o predmetima koje je vodilo i vodi Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine u pravnim stvarima zaštite imovine i prava Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, čiji je predlagač Pravobranilaštvo BiH.

Izvršna vlast razmatrat će Prijedlog odluke za povećanje kontribucija Bosne i Hercegovine za Sekretarijat CEFTA-e, Prijedlog odluke o usvajanju Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu, Prijedlog odluke o usvajanju Okvira interoperabilnosti Bosne i Hercegovine – novi tekst, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o načinu raspodjele sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacijske sisteme, Prijedlog odluke o namjeni dijela sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacijske sisteme i Prijedlog odluke o načinu korištenja prenesenih namjenskih sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacijske sisteme u 2015. godini.

Na dnevnom redu Vijeća ministara BiH naći će se Informacija o načinu i provođenju adekvatne kontrole nad finansijskim sredstvima koja Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ostvaruje u vršenju javnih ovlasti, Informacija o rezultatima istraživanja javnog mnijenja “Stavovi građana o članstvu u Evropskoj uniji i procesu integracija u Evropsku uniju” provedenog u martu i aprilu 2018. godine i Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosnu i Hercegovinu.

Državni ministri izjasnit će se i o Informaciji o načinu uređenosti pitanja javno-privatnog partnerstva u Bosni i Hercegovini, Informaciji o dokumentima Evropske komisije i Komiteta Evropskog vijeća u funkciji procjene Programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine za 2018.-2020. godine (PER) i nekoliko izvještaja o radu za 2017. godinu.

Kao tačke dnevnog reda predloženi su i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za period I – III 2018. godine, Mišljenje s konkursnom dokumentacijom za imenovanje direktora Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, Prijedlog odluke o odobravanju dodatnog zapošljavanja u Službi za poslove sa strancima i Prijedlog odluke o odobravanju dodatnog zapošljavanja u Ministarstvu sigurnosti BiH.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*