Miše: Želimo odbraniti titulu prvaka, osvojiti Kup BiH i napraviti korak dalje u Evropi

Miše je poslijednji posao imao u nogometnoj reprezentaciji Hrvatske, a kazao je na početku kako je malo nervozan jer dolazi u šesterostrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

“Počašćen sam da sam dobio priliku, a ja mogu samo obećati da ću svojom kvalitetom, znanjem i energijom pokušati napraviti ono što svi očekuju – odbraniti titulu prvaka, osvojiti i pokušati napraviti iskorak u Evropi”, kazao je Miše.

Danko Šulenta, glavni operativac mostarskog kluba, kazao je kako su svi jako zadovolji da su u kratkom roku naši kvalitetnog čovjeka, koji će Zrinjski povesti u novu sezonu.

“Ante je dobro upoznat s našom tradicijom i željom da budemo uvijek najbolji, da je Zrinjski uvijek pobjednik i svjestan je da ga ovdje čeka ozbiljna zadaća. Kao čovjek koji se dokazao u nogometu kao igrač i kao trener on je odličan izbor”, kazao je Šulenta, naglasivši da je jako važna Mišina epizoda u Vitezu, jer poznaje premeijerligaški nogomet.

Šulenta je izjavio je i da je minimalan cilj proći prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Kazao je da bih volio izbjeći predstavnike Makedonije, Slovenije i Slovačke, a da su svi ostali poželjni.

Miše se zahvalio svom prethodniku na klupi, a bivšem suigraču iz Hajduka, Sliškoviću, na onom što zatiče.

“Neke igrače sam trenirao, neke poznajem iz Premijer lige. Ovim putem bih pozdravio najbolju navijačku grupu u BiH, Ultrase, da i dalje budu bezrezervna podrška, kao što su bili i sada”, izjavio je novi trener, kazavši da je razgovarao i s Sliškovićem, od kojeg je već dobio prve informacije.

Miše je kazao da se izgradio kao igrač i trener u Hajduku, što znači da uvijek igra napadački i na pobjedu.

“Ofanzivni nogomet s igračima koji će svoje zadatke obavljati na najbolji mogući način. Napadački nogomet s igračima koji izvršavaju i defanzivne zadaće”, pojasnio je.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*