Danas počinje 21. Svjetsko prvenstvo u nogometu

Utakmicom u Moskvi između domaćina Rusije i reprezentacije Saudijske Arabije, danas počinje 21. Svjetsko prvenstvo u nogometu. Titulu osvojenu prije četiri godine u Brazilu brani selekcija Njemačke.

Od timova iz našeg regiona na Mundijalu će nastupiti Hrvatska i Srbija.

U više od mjesec dana nogometa biće odigrane 64 utakmice a gledaoci BHT-a i slušaoci BH radija 1 moći će uživo pratiti sva najbitnija dešavanja iz Rusije.

Argentinski arbitar Nestor Pitana sudiće na otvaranju Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Meč Rusija – Saudijska Arabija igra se večeras od 17.00 sati na stadionu Lužniki u Moskvi, uz direktan prijenos na BHT1.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) će svjetskog prvaka na ovogodišnjem prvenstvu u Rusiji nagraditi sa 38 miliona dolara. Pobjednik finala, 15. jula na moskovskom stadionu Lužniki, dobiće tri miliona dolara više nego Njemačka nakon pobjede na posljednjem SP-u 2014. godine u Brazilu.

STADION LUŽNIKI:

– glavni objekt u Moskvi, na njemu će se igrati uvodna utakmica i finale, kapacitet 80.000 ljudi. Zadnjih 60 godina je najpoznatiji ruski sportski objekat. Dom je ruske nogometne reprezentacije, bio je glavni stadion olimpijskih igara 1980.
– na SP će ugostiti četiri utakmice grupene faze, jednu utakmicu osmine finala, jedno polufinale i finale.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*