Najavljen veliki koncert Dine Merlina u Mostaru

Veliki koncert Dine Merlina koji će se održati 11. augusta ispod Starog mosta u Mostaru, u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto” najavljen je na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj su se prisutnima obratili ministar obrazovanja HNK-a Rašid Hadžović, direktor Centra za kulturu Senad Suljić i direktor firme Stage Art Elmir Rekić.

Suljić je podsjetio da nakon 18 godina u Mostar dolazi najveća zvijezda na Balkanu, te da će koncert i s te strane biti veoma značajan za Grad.

– Puni smo entuzijazma, ovo će biti godina sjećanja. Merlin je otpjevao jednu od najljepših pjesama posvećenih našem gradu: Ja ću biti sijed, ja ću biti star, al’ bit će vječno mlad moj Mostar, rekao je kratko.

Rekić je iskazao zadovoljstvo što je njegovoj firmi pripala čast raditi koncert najveće zvijezde na Balkanu na tako značajnom mjestu.

– O Merlnu ne treba puno govoriti. On je sve rekao i otpjevao. Želimo da ovo bude vjetar u leđa Gradu Mostaru u kulturnom i političkom smislu. Već dva mjeseca radimo i gledamo kako najbolje odraditi koncert. Bezbjeonosni apspekat je također važan i na njemu se intezivno radi. S naše strane sve mora biti perfektno. Ovim koncertom najviše treba dobiti Mostar, ali i HNK-a i BiH. Dino Merlin će to sigurno odraditi kako najbolje zna, dodao je.

Veličanstven spektakl očekuje i ministar Hadžović.

– Nadam se da će Mostar te večeri biti centar regiona i živjeti punim plućima, te vratiti našu staru mostarsku dobru dušu. Mostarci su gostoljubiv narod i vjerujem da će sve proteći u najboljem redu. Tražit će se i karta više, a možda će koncert biti ponovljen. Ovakvi spektakli su stvari koje se rijetko dešavaju i čast nam je biti dio ovoga, rekao je.

Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a i Ministarstvo turizma i zaštite okoliša HNK-a. Broj posjetilaca zbog bezbjedonosnog aspekta ostaje ograničen. Postoji mogućnost ponavljanja koncerta u zavisnosti od dogovora s menadžmentom. Publika će za bolje praćenje imati i nekoliko led ekrana postavljenih za specijalno za koncert. Ulaznice će se moći kupiti u više gradova u BiH, a pod Starim mostom se očekuje između pet i šest hiljada posjetilaca.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*