Tadić-O'Donovan: Podrška Irske u procesu evropskih integracija BiH

Irska će pružiti punu podršku Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija, izjavio je predsjednik irskog Senata Denis O'Donovan, tokom razgovora sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjenom Tadićem u Bukureštu.

Tadić je O'Donovanu uručio informaciju o procesu evropskih integracija BiH, uz molbu da svojim autoritetom podrži BiH na evropskom putu i pruži joj svu potrebnu pomoć kako bi što prije dobila kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji.

O'Donovan je rekao da će informaciju o procesu evropskih integracija BiH predati Vladi i ministru vanjskih poslova Irske, s ciljem da na svim sastancima čelnika EU lobiraju za BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tadić je pozdravio današnju odluku Asocijacije evropskih senata da Senat Irske primi u punopravno članstvo ove Asocijacije, te se zahvalio O'Donovanu na podršci BiH.

Tokom susreta, sagovornici su razgovarali i o mogućnostima privredne saradnje BiH i Irske.

Tadić i O'Donovan sastali su se na marginama sastanka Asocijacije evropskih senata , a njihov susret predstavlja nastavak bilateralne saradnje dvije zakonodavne institucije.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*