Odavanjem počasti najhrabrijim braniteljima Sarajeva obilježen Dan šehida u Općini Novi Grad

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe prisustni su se sjetili heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i odali im dužno poštovanje. Na svim mezaristanima na području Novog Grada proučen je Ja`sin šerif, a Hatma dova za sve šehide proučena je u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Ovim povodom u zgradi Općine i ove je godine upriličen prijem za 30 porodica šehida i poginulih boraca Novog Grada, kojima je uručena i skromna novčana pomoć. Hedije su uručili Tajib Delalić, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo i predsjednica Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Novi Grad Emina Viteškić.

Bajramske čestitke prisutnima je uputio Tajib Delalić i poželio im uspjeh u budućem životu. Kazao je da Općina Novi Grad na ovaj način nastoji da  iskaže poštovanje prema onima koji su u odbranu naše države dali svoje živote. Istakao je kako šehidi nisu, niti će ikada, biti zaboravljeni.

“Ovo je već tradicionalno druženje sa šehidskim porodicama. To je jedan znak pažnje Općine Novi Grad prema porodicama, koje su dale svoje sinove i kćeri za slobodu države Bosne i Hercegovine. To je nešto najmanje što možemo uraditi za te porodice. Stoga nastojimo da se porodice okupe i da im se ukaže pažnja koju zaslužuju, oni, i oni koji su dali najviše za ovu državu”, rekao je Delalić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*