U utorak stiže jesen

U ponedjeljak, 22. septembra, u BiH će biti oblačno vrijeme s kišom. Očekivana količina padavina je između 15 i 35 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine, prijepodne zapadnog i jugozapadnog smjera, poslije podne u skretanju na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stepena, na jugu Hercegovine do 24.

U utorak, 23. septembra, u BiH prijepodne će biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10 stepeni, na jugu Hercegovine od 9 do 13. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 17 stepeni, na jugu Hercegovine od 18 do 22, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Jesen na sjevernoj Zemljinoj polulopti počinje sutra ujutro u 4.29 časa po srednjoevropskom vremenu, dok na južnoj hemisferi počinje proljeće.

Sutra Sunce izlazi tačno na istoku, a zalazi tačno na zapadu, a obdanica i noć su jednaki i traju po 12 časova. Taj dan se zove jesenja ravnodnevnica ili jesenji ekvinocij.

Jesen će trajati 89 dana, do tri minuta poslije ponoći 22. decembra, kada počinje zima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*