Duel Engleske i Tunisa, Belgija protiv autsajdera Paname, Švedska ili Južna Koreja

Nakon velike senzacije Meksika koji je slavio protiv Njemačke (1:0), u grupi F se sastaju Švedska i Južna Koreja. Obje reprezentacije su sada svjesne da im je put do plasmana u osminu finala otežan upravo zbog pobjede Meksikanaca tako da će danas sve manje od tri boda biti neuspjeh.

Švedska ima ulogu blagog favorita u ovom meču, ali Južna Koreja predvođena zvijezdom Tottenhama Heung-Minom Sonom može svakome napraviti problem. Njihov okršaj počinje u 14:00 sati.

Od 17:00 sati počinju utakmice 1. kola grupe G, a prvo će na teren izaći reprezentacije Belgije i Paname. Sve osim pobjede Belgije bilo bi ogromno iznenađenje pošto je Panama, uz Saudijsku Arabiju, prema mišljenju mnogih najslabiji tim na prvenstvu. Ipak, ekipa koja debituje na smotri najboljih reprezentacija svijeta imat će poseban motiv, ali i manji pritisak, jer ne može puno toga izgubiti.

Belgijanci spadaju među ekipe koje mogu otići do samog kraja, a ovo prvenstvo je prava šansa da dokažu da su sposobni napraviti takvo nešto.

Posljednji meč na današnjem rasporedu od 20:00 sati igraju Engleska i Tunis u 1. kolu grupe G. Englezi su na prvenstvo stigli s mladim timom sačinjenim od igrača iz Premiershipa, a lokomotiva tima je Harry Kane. Upravo zbog činjenice da dolaze s mnogo igrača koji nemaju veliko iskustvo igranja na velikim takmičenjima Englezi imaju manji pritisak nego inače, ali niko im neće oprostiti ukoliko budu imali problema u ovoj grupi.

Što se samog terena tiče, ekipu Tunisa krasi izuzetno borben i disciplinovan pristup igri, a u kvalifikacijama su primili samo četiri pogotka na šest utakmica. U generalnim probama pred nastup na Svjetskom prvenstvu Tunis je remizirao s Portugalom i Turskom – oba meča završila su rezultatom 2:2, a u posljednjoj provjeri poraženi su od Španije s minimalnih 1:0.

Grupa F

1. kolo: Švedska – Južna Koreja (14:00 sati, stadion Nižnij Novgorod, Nižnij Novgorod)

Grupa G

1. kolo: Belgija – Panama (17:00 sati, Olimpijski stadion, Soči)
1. kolo: Tunis – Engleska (20:00 sat, Volgograd arena, Volgograd)

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*