(VIDEO) Doktori od sutra potpisuju otkaze ugovora o radu

Danas je održan sastanak Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK. Na sastanku je dogovoreno, saznali smo od predsjednika Štrajkačkog odbora dr Admira Suljića, da od sutra ljekari počnu potpisivati otkaze ugovora o radu sa otkaznim rokom. U pojedinim ustanovama je različit otkazni rok, što će biti ispoštovano, pojasnio je i dodao da će, u ustanovama u kojima nije preciziran pravilnikom o radu otkazni rok, biti primijenjen onaj propisan Zakonom o radu – 7 dana.

“Otkaz ugovora o radu se daje zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca, radnika – doktora medicine i stomatologije u oblasti zdravstva za teritorij TK , od strane Ministarstva zdravstva TK i neodgovornog ponašanja Vlade TK prema Strukovnom Sindikatu doktora medicine i stomatologije”, istakao je dr Suljić.

Tendenca je, prema riječima dr Suljića, da što više ljekara potpiše ove otkaze i kad sve te potpise skupe, predat će ih zajedno, isti dan na protokol po ustanovama.

Dr Suljić očekuje da će biti skupljeno najmanje 600 potpisa sa otkazima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*