Balkanijada Tuzla 2018

Studentski parlament Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Centrom za sport i  Univerzitetskim sportskim društvom povodom organizacije sportske manifestacije “Balkanijada 2018” upriličit će konferenciju za medije u srijedu  20. juna 2018. godine u 11:00 sati u Sali za sjednice Rektorata Univerziteta u Tuzli.
Sportska manifestacija Međuuniverzitetski sportski susreti „Balkanijada Tuzla 2018„  održati će se od 21.6. -23.6.2018. godine u Tuzli.

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u sportovima: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji, košarka u muškoj konkurenciji, odbojka u ženskoj konkurenciji; stoni tenis pojedinačno u muškoj konkurenciji, šah, atletika- trkačke discipline sprint 100m i  400m u muškoj konkurenciji.
Učešće će uzeti preko 200 studenata iz  bosanskohercegovačkih univerzitetskih gradova: Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, kao i iz Osijeka, Zagreba .

Za sve učesnike obezbjeđen je besplatan smještaj u Hotelu „Tuzla“, hrana i obilazak kulturno – historijskih znamenitosti grada.

Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*