Japan slavio pobjedu nad Kolumbijom

Japan je rezultatom 2:1 pobijedio selekciju Kolumbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a ključni detalj dogodio se na početku meča kada je kolumbijski defanzivac Carlos Sanchez igrao rukom u kaznenom prostoru zbog čega je isključen.

Prvi meč u grupi H između Kolumbije i Japana odigran je na Mordovia Areni u Saransku, a pravdu na terenu dijelio je slovenski sudija Damir Skomina.

Već u trećoj minuti meča Carlos Sanchez je rukom igrao u šesnaestercu Kolumbije, a Skomina je dosudio penal i crvenim kartonom isključio Sancheza iz igre.

Shinji Kagawa je lako realizirao udarac s jedanaest metara i doveo Japan u vodstvo. Bez obzira na igrača manje na terenu, fudbaleri Kolumbije su do kraja prvog poluvremena bili bolji rival i u 39. minuti su stigli do izjednačenja. Fantastičan gol iz slobodnog udarca postigao je Juan Quintero.

U drugom poluvremenu vidljiv je bio umor kod kolumbijskih igrača, a Japan je igrača više na terenu iskoristio i došao do pobjede golom Yuya Osake u 73. minuti.

Kolumbijci su do kraja meča imali nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli postići gol.

U drugom meču grupe H danas se na moskovskoj Otkrytiye Areni sastaju Poljska i Senegal, čime će ujedno biti završeno prvo kolo grupe faze mundijala u Rusiji. Već večeras Rusija i Egipat otvaraju drugo kolo u grupi A.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*