U pojedinim općinama TK 90 odsto ljekara potpisalo otkaze

Predsjednik Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona Admir Suljić izjavio je danas za RTV 7  Tuzla da je do sada otkaze potpisalo oko 550 ljekara i stomatologa zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na području kantona.

Prema Suljićevim riječima u nekim općinama kantona je oko 90 odsto predatih otkaza. Riječ je o općinama Gračadac, Srebrenik, Lukavac, Živinice, Kalesija i Gračanica, dok je u Doboj Istoku 99 odsto ljekara i stomatologa dalo otkaze.

Kada je riječ o gradu Tuzla, Domu zdravlja i UKC-u, procjene Suljića su da je oko 30 odsto ljekara dalo otkaze. Iza 16,00 sati odnosno nakon sastanak u ove dvije zdravstvene ustanove znat će se tačan broj potpisa o davanju otkaza tuzlanskih ljekara.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona je podsjetio da se jedan broj doktora i stomatologa nalazi na godišnjim odmorima, tako da se očekuje i njihovo izjašnjavanje po dolasku sa odmora.

Ljekari okupljeni  u Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona traže da im se prizna reprezentativnost i da o svojim potrebama, pravima, obavezama i uslovima rada razgovaraju direktno bez posrednika. Ljekari očekuju i ishod vanredne sjednice Skupštine TK posvećene ovom problemu, tako da će u slučaju neprihvatanja zahtjeva Sindikata, nakon sjednice, ljekari i predati otkaze.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*