U tuzlanskom Domu zdravlja 50% ljekara i stomatologa potpisalo otkaze

Predsjednik Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona Admir Suljić izjavio je za RTV 7 Tuzla da je do sada otkaze potpisalo oko 600 ljekara i stomatologa zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na području kantona.

Prema Suljićevim riječima u nekim općinama kantona je oko 90 odsto predatih otkaza. Riječ je o općinama Gračadac, Srebrenik, Lukavac, Živinice, Kalesija i Gračanica u Doboj Istoku 90 odsto ljekara i stomatologa dalo otkaze. 60 odsto otkaza je potpisano u Banovićima, a 50% u Kladnju.

Kada je riječ o gradu Tuzli, u Domu zdravlja trenutno je 50% ljekara i stomatologa potpisalo otkaze, a ovaj broj ima tendencu povećanja, tako da se očekuje porast broja potpisanih otkaza. Krenulo se i sa daljim potpisivanjem na UKC-u Tuzla, gdje je trenutno 30 odsto ljekara dalo otkaze, a dodao je da će ovaj procenat sigurno porasti do petka.

Ljekari očekuju i ishod vanredne sjednice Skupštine TK posvećene ovom problemu, koja će biti održana u petak, tako da će u slučaju neprihvatanja zahtjeva Sindikata, nakon sjednice, ljekari i predati otkaze.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*