Univerzitet u Tuzli domaćin “Balkanijade 2018”

 

Sve je spremno za treću manifestaciju sportsku manifestaciju „Balkanijada 2018“ koja će ove godine okupiti preko 250 učesnika sa 12 univerziteta i trajati od 21. do 23. juna 2018. godine.

Organizatori Studentski parlament UntZ, Centar za sport i Univerzitetsko sportsko društvo i ove godine pobrinuli su se da opravdaju ulogu pravog domaćina,pored sportskih takmičenja za učesnike organizirat će se zabavni program.

Svečano otvaranje je predviđeno 21.juna 2018. godine sa početkom u 17:00 sati u Univerzitetaskoj dvorani „Salih Selesković – Sele“ gdje će prisutnima se predstaviti Srednja muzička škola Tuzla i Klub ritmičko sportske gimnastike.

Ovo pokazuje da univerzitet nije samo mjesto gdje se pohađaju vježbe i predavanja i gdje se mukotrpno uči, već i mjesto gdje studenti imaju druge aktivnosti, uključujući i sport. Nama je žao što se ove godine Balkanijada neće odvijati u Kampusu Univerziteta u Tuzli, jer su tamo u toku radovi na obnovi sportskih terena, ali se nadam da ćemo vas tamo ugostiti za narednu Balkanijadu”, izjavila je Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Imamo 14 ekipa za nogomet, deset u košarci, šest u ženskoj odbojci, zatim desetak atletičara na 100 metara i dvadesetak na 400 metara. Također, imamo i 15 takmičara u stonom tenisu i dvadesetak učesnika koji će se takmičiti u šahu“, rekao je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli Nedžad Hodžić.

Ovo je jedinstvena prilika da univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unapređenju rekreativnog i amaterskog sporta te povezivanju i saradnji visokoškolskih ustanova u regionu. |

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*