Priveden kapetan potonulog trajekta u Indoneziji

Kapetan prenatrpanog trajekta koji je potonuo u ponedjeljak u vulkanskom jezeru u Indoneziji nakon čega se gotovo 200 putnika vode kao nestali, priveden je na ispitivanje, javile su lokalne vlasti.

Broj poginulih osoba povećan je na četiri, a utvrđeni broj nestalih osoba je 192, saopćile su indonezijske vlasti nakon trodnevne spasilačke akcije i istrage.

Putnički trajekt potonuo je u ponedjeljak u jezeru Toba, nedaleko od grada Maden na sjeveru Sumatre, a prvobitno je saopćeno da je poginula jedna, a nestalo 49 osoba.

Čelnik Civilne zaštite (Basarnas) Muhammad Syaugi saopćio je jutros da su spasilačke ekipe iz jezera izvukle tijela četiri poginule osobe, a da je spašeno 18 ljudi.

“Nakon istrage i razgovora sa svjedocima nesreće i ožalošćenim porodicama smo utvrdili da su u brodolomu nestale 192 osobe“, kazao je Muhammad.

Indonezijsko Ministarstvo transporta saopćilo je da će spasilačka akcija trajati još najmanje tri dana, a da u njoj učestvuje više od 400 spasilaca. Policija pretpostavlja da je do potonuća broda došlo zbog loših vremenskih uvjeta i prekomjernog broja putnika na plovilu, a uzrok nesreće je predmet pokrenute istrage.

(federalna.ba/agencije/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*