Danas na SP-u drugo kolo u grupama D i E, večeras duel Srbije i Švicarske

Utakmicama u grupama D i E nastavlja se takmičenje u grupnoj fazi Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji. Deveti dan Mundijala otvaraju Brazil i Kostarika, Nigerija igra protiv Islanda, a u derbiju dana sastaju se Srbija i Švicarska.

Brazil – Kostarika 

Utakmicu drugog kola grupe E u Sankt Petersburgu igraju Brazil i Kostarika.

Petorostruki prvak svijeta nije briljirao na otvaranju protiv Švicarske, ali je tim selektora Titea i dalje jedan od glavnih favorita šampionata u Rusiji. Zvjezdano društvo iz zemlje sambe protiv Kostarike će pokušati popraviti dojam iz prvog meča i nastaviti impresivan niz od 18 utakmica bez poraza.

Najbolji brazilski fudbaler Nejmar će najvjerovatnije igrati protiv Kostarike, iako je u utorak napustio trening zbog bolova u gležnju desne noge.

Kostarika je pružila solidnu partiju u minimalnom porazu 1:0 od Srbije u prvom kolu. Ipak, daleko je to od sastava koji je iznenadio plasmanom u četvrtfinale na prošlom Mundijalu u zemlji njihovog današnjeg protivnika Brazila.

Najzvučnije ime u selekciji Kostarike je sjajni golman Kejlor Navas i od njegovog nastupa će mnogo zavisiti ishod ove utakmice.

Susret Brazil – Kostarika gledajte od 14 sati na BHT1.

Nigerija – Island 

Od 17 sati pratimo vrlo zanimljivu utakmicu u Volgograd Areni gdje u okviru grupe D igraju reprezentacije Nigerije i Islanda.

Nigerija je u prvom kolu poražena od Hrvatske 2:0, dok je Island uspio osvojiti bod protiv Argentine, uz nerealizovan jedanaesterac Lionela Mesija. Ove dvije selekcije još uvijek imaju šanse za plasman u drugi krug takmičenja, naročito nakon sinoćnje pobjede Hrvatske koja je nadigrala Argentinu u svim segmentima igre i slavila sa velikih 3:0.

Argentinci u svojim kalkulacijama priželjkuju pobjedu Nigerije nad Islandom ili neriješen rezultat kako bi ostali u igri za plasman u osminu finala.

Hrvatska teoretski može ostati bez prvog mjesta u grupi D samo ako Island u naredna dva meča pobijedi i Nigeriju i Hrvatsku.

Srbija – Švicarska 

U Kalinjingradu će u susretu grupe E igrati reprezentacije Srbije i Švicarske. Ova utakmica je od velikog značaja za oba tima, Srbija bi pobjedom osigurala nastup među 16 najboljih, dok Švicarci nakon remija 1:1 sa favoriziranim Brazilom mogu igrati opuštenije protiv direktnog konkurenta za plasman u drugu rundu Mundijala.

Ekipa koju predvodi bh. stručnjak Vladimir Petković igra čvrst i disciplinovan fudbal zbog čega su trenutno šesta reprezentacija svijeta.

Švicarci se nadaju da će u duelu sa Srbijom ostati neporaženi jer u posljednjem kolu igraju protiv nominalnog autsajdera u grupi E, selekcije Kostarike.

Meč u Kalinjingradu će suditi Nijemac Feliks Brih.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*