Brazil pogocima Coutinha i Neymara u sudijskoj nadoknadi savladao čvrstu Kostariku

Brazil je od početka uzeo posjed lopte, a nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili Kostarikanci. Gamboa je dodao do Borgesa, a njegov udarac odlazi malo pored gola. U sljedećem napadu, Oviedo je dodao do Borgesa, no on opet nije bio precizan.

Brazilci su deset minuta nakon toga napravili prvu šansu, pogodak koji je postigao Gabriel Jesus poništen je zbog ofsajda, da bi u 28. minuti Coutinho sjajno uposlio Neymara čiji udarac sjajno zaustavlja Kaylor Navas. Do kraja prvog poluvremena gledaoci su vidjeli poprilično loš nogomet i s jedne i s druge strane i poluvrijeme je završeno bez pogodaka.

Na poluvremenu je selektor Brazila Tite umjesto Williana ubacio Douglasa Costu, a već u prvih pet minuta drugog poluvremena Karioke su imale dvije velike prilike. Prvo je Gabriel Jesus glavom pogodio prečku, a onda Gamboa skoro na gol-liniji zaustavlja udarac Coutinha.

U 57. minuti Kaylor Navas je opet odbranio udarac Neymara, da bi nakon toga još bolje odbranio udarac Coutinha s vrha kaznenog prostora. Tri minute nakon toga Kostarika je imala priliku nakon kornera, ali su se Brazilci nekako odbranili, a u nastavku akcije Neymar je loše uposlio Costu koji je bio u idealnoj situaciji za gol.

Neymar je u 72. minuti imao novu veliku prikiku nakon što je sam osvojio loptu, ali je s vrha kaznenog prostora šutirao pored gola, a onda u 78. minuti sudija Kuipers nakon prekršaja nad Neymarom pokazuje na bijelu tačku. Kada se prva zvijezda Brazila pripremala za udarac, Holanđanin je odlučio provjeriti svoju odluku putem VAR tehnologije, gdje je vidio da intenzitet prekršaja nad igračem PSG-a nije bio dovoljan za kazneni udarac.

Kako se bližio kraj utakmice, tako su i Brazilci postajali sve nervozniji, u 87. minuti je Casemiro pokušao savladati saigrača iz Real Madrida, ali mu je Navas lagano odbranio udarac. Zbog velikog broja prekida, meč je produžen za čak šest minuta što, a onda u 91. minuti Brazil dolazi do pobjede.

Firmino je glavom dodao do Jesusa, napadač Manchester Cityja primio je loptu, a onda iz drugog plana natrčao je Coutinho koji je samo gurnuo loptu i savladao Navasa za erupciju oduševljanja na stadionu Krestovskij u Sankt Peterburgu.

Konačnih 2:0 postavio je Neymar u 97. minuti susreta nakon što su igrači Kostarike bacili sve karte u napad.

Ovom pobjedom, Brazil se izdvojio na prvom mjestu grupe E sa četiri boda, jedan više od Srbije koja svoj meč igra večeras protiv Švicarske. U prvom kolu, Brazilci su remizirali sa Švicarskom rezultatom 1:1.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*