SP: Utakmice u grupama F i G, Njemačka – Švedska u derbiju dana

Desetog dana Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji na rasporedu su tri meča u grupama F i G. Belgija i Tunis će na teren u 14 sati, Meksiko i Južna Koreja sastaju se u 17:00, dok će u večernjem terminu od 20 sati Njemačka igrati protiv Švedske. Sve utakmice možete pratiti direktno na BHT1 i portalu bhrt.ba.

Belgija – Tunis (14:00, BHT1)
Današnji program Mundijala otvaraju selekcije Belgije i Tunisa koje će u Moskvi igrati meč grupe G.

Belgija je u prvom kolu bez velikih problema savladala autsajdera grupe Panamu, a prvi ozbiljniji test za izabranike Roberta Martineza mogao bi biti duel sa Tunižanima.

Englezi su se dugo mučili protiv čvrstog Tunisa, a tri boda im je donio Hari Kejn kasnim golom u sudijskoj nadoknadi.

Tunižani neće mijenjati sistem igre ni u meču sa Belgijancima jer bi eventualnim porazom izgubili i teoretske šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.

Južna Koreja – Meksiko (17:00, BHT1)
Utakmicu drugog kola grupe F u Rostovu igraju Južna Koreja i Meksiko.

Meksikanci su oduševili fudbalski svijet predstavom u prvom kolu protiv aktuelnog svjetskog prvaka Njemačke. Fudbaleri Huana Karlosa Osoria odigrali su briljantno prvo poluvrijeme, u potpunosti su “pročitali” taktiku Joakima Leva i priredili najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata u Rusiji.

Južna Koreja je u prvom meču minimalno poražena od Švedske koja je, uz malu pomoć VAR tehnologije, slavila golom Grankvista iz penala. Korejancima dvoboj protiv Meksika predstavlja posljednju šansu da ostanu u igri za plasman među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Susret na Rostov Areni počinje u 17 sati, a glavni sudija je Milorad Mažić iz Srbije.

Njemačka – Švedska (20:00, BHT1)
U Sočiju se u okviru grupe F sastaju reprezentacije Njemačke i Švedske.

Nijemci su odbranu titule iz Brazila započeli neočekivanim porazom od Meksika. Elf će protiv Švedske imati imperativ pobjede kako bi izbjegli sudbinu Španije sa prošlog Mundijala kada su kao aktuelni prvaci svijeta eliminisani već u prvom krugu završnog turnira u Brazilu.

Šveđanima bi neriješen rezultat odškrinuo vrata osmine finala, dok bi švedski trijumf Nijemce poslao kući već nakon dva meča u Rusiji.

Utakmicu na “Fisht” Olimpijskom stadionu u Sočiju gledajte od 20 sati na BHT1.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*