Belgija razbila Tunis u najefikasnijoj utakmici Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Belgije pobijedila je na Otkritije stadionu u Moskvi u okviru 2. kola Svjetskog prvenstva selekciju Tunisa rezultatom 5:2.

Belgijanci su od početka utakmice krenuli žestoko i već u trećoj minuti Ben Mustapha je odbranio dobar pokušaj Meuniera.

Ipak, spasa mu nije bilo tri minute kasnije kada je Hazard mirno realizirao penal, kojeg je prethodno i sam izborio nakon prekršaja Ben Yousseffa.

Seriju pogodaka nastavio je Lukaku, koji je u 16. minuti udvostručio prednost Belgije, a već u narednom napadu Bronn je smanjio rezultat na 2:1.

Prilike su se nastavile redati jedna za drugom. Udarac Carrasca iz dobre pozicije golman je lagano odbranio, dok je Sassi s druge strane dobro pucao, ali je lopta prozujala kraj stative.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Meunier je poslao loptu u šesnaesterac, tamo ju je dočekao sjajni Lukaku, koji lobom matira istrčalog Ben Mustaphu za 3:1.

Belgija je i u nastavku igrala izuzetno ofanzivno, a već nakon šest minuta igre fenomenalni Hazard uvećava vodstvo na 4:1 nakon sjajne duge lopte Alderweirelda.

Do kraja meča Belgijanci su se propisno ispromašivali. U glavnim ulogama bili su Carrasco i Batshuayi, koji su promašili po dvije velike prilike, a napadač Borussije Dortmund je uspio u 80. minuti i zatresti prečku.

Ipak, iskupio se Batshuayi u posljednjoj minuti utakmice kada je postigao peti gol za Belgiju, a Kharzi je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 5:2.

Belgija je tako došla na korak do osmine finala s šest osvojenih bodova iz dva kola, a ukoliko Englezi ne izgube od Paname i matematički će osigurati prolaz iz grupne faze. Tunis do sada nije osvojio niti jedan bod.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*