Svjetsko prvenstvo: Engleska porazila Panamu rezultatom 6:1

Već u 8. minuti Gordi albion je poveo. Trippier je ubacio loptu iz kornera, a Stones neometan glavom sa desetak metara šalje loptu u mrežu za 1:0.

U 22. minuti Kane je postigao prvi pogodak na meču iz penala, a potom je Lingard postigao prelijep pogodak za 3:0.

Stones se drugi put u listu strijelaca upisao u 40. minuti, a u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Kane je iz još jednog penala pogodio za 5:0.

Kane je hat-trick kompletirao u 62. minuti na veoma sretan način. Loftus-Cheek je šutirao, lopta je pogodila napadača Tottenhama u petu i prevarila Peneda. Kane je na taj način postao tek treći Englez koji je postigao hat-trick na svjetskim prvenstvima. Prije njega to je pošlo za rukom Geoffu Hurstu 1966. protiv Njemačke i Garyju Linekeru 1986. protiv Poljske.

Kane sada sa pet pogodaka vodi na listi strijelaca ispred Cristiana Ronalda i Romelua Lukakua koji imaju po četiri pogotka.

Panama je do počasnog pogotka i prvog u historiji zemlje na svjetskim prvenstvima stigla u 78. minuti susreta. Avila je izveo slobodan udarac, Baloy je izbjegao ofsajd-zamku i u padu pogodio za konačnih 6:1.

Nakon ovog kola je jasno da su Engleska i Belgija prošli u osminu finala, a u međusobnom duelu u trećem kolu će odlučivati ko ide sa prvog mjesta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*