izvidjači krin

U Tuzli početkom jula takmičenje izviđača

U Tuzli će 1. jula biti organizovano izviđačko takmičenje pod nazivom “Djelić prošlosti u mozaiku budućnosti”, koje organizuje Odred izviđača “Krin”.  Takmičenje je projekat podržan iz Budžeta Grada Tuzle.

Izviđači se pretežno bave upoznavanjem prirode, druženjem (socijalizacijom djece) i učenjem korisnih vještina, koje im mogu pomoći u budućem životu kako u civiliziranom svijetu, tako i u prirodi. Da bi testirali sve naučene vještine, organizuju se izviđačka takmičenja.  Shodno tome, Odred je prepoznao potrebu za organizovanjem jednog takvog takmičenja u cilju promocije izviđaštva u našem gradu, te promocije samog grada. Prošlogodišnje takmičenje se pokazalo izuzetno usješno, stoga su odlučili organizovati ga i ove godine. Takmičenje bi ujedinilo i zbližilo više odreda sa područja Bosne i Hercegovine, a isto tako omogućilo im posjetu našem gradu i nastavilo tradiciju održavanja takmičenja što je to bilo i ranije .

Ceremonija otvaranja takmičenja je u nedjelju 01. jula u 11:00 na platou na Slanoj Banji. Nakon otvaranja, takmičari kreću na stazu koja se proteže kroz čitav grad i započinju izvršavanje svojih zadataka. Na svim kontrolnim tačkama nalazit će se kontrolori, koji će imati spremne zadatke.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*