Otvoren 23. Ljetni Univerzitet i predstavljeni novi studijski programi

Danas je na Univerzitetu u Tuzli zvanično otvoren 23. Ljetni Univerzitet. Manifestacija po kojoj je tuzlanski univerzitet prepoznatljiv i ove godine biti će mjesto susreta studenata i eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti iz zemlje i inostranstva.

Prema riječima Nermine  Hadžigrahić, rektorice UNTZ, za studente je Ljetni univerzitet prilika da unaprijede postojeće znanje, da se upoznaju sa novim naučnim dostignućima, kako kroz susrete tako i  kroz razgovore te praktične radionice sa ekspertima iz različitih oblasti, od ekonomije, preko tehničkih i društvenih nauka pa sve do sporta.

”Teme su kao i svake godine raznovrsne. Ima tu za svakoga po nešto. Počev od teatra u 20 i 21 stoljeću, preko ljetne škole za  matematičare, preko kurseva prevođenja pa i do tema iz hemijskog inžinjerstva a tu su i različite sporteske aktivnosti fakulteta za tjelesni odgoj i sport, i našeg centra za tjelesni odgoj i sport”, izjavila je za RTV 7 Tuzla .dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica UNTZ .

Na 23. Ljetnom Univerzitetu bit će prestavljeni i novi studijski programi koji kreću u novoj akademskoj godini.

”UNTZ se zaista potrudio ove godine da značajno reformiše i prilagodi te ponudi neke nove stvari u svrhu edukacije pa kasnije i zapošljavanja naših mladih ljudi, svršenih studenata. Između ostaloga, na PMF-u  smo uveli pored postojeće matematike, fizike, hemije, biologije, geografije i novi studijski program a to je turizmologija. Također, u okviru postojećih studijskih programa uvodimo tri nova usmjerenja, kao što su molekularna biologija, hemija okoline i kontrola kvaliteta, te teorijska i kompjuterska nauka” najavio je prof.dr. Vedad Pašić, dekan PMF-a.

Podsjetimo, svi studenti su dobrodošli na 23. Ljetni Univerzitet koji će trajati do 29. juna, a program mogu preuzeti sa zvanične web stranice Univerziteta.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*