Dani austrijske kulture u Tuzli

Grad Tuzla i Ambasada Republike Austrije u BiH, u saradnji sa JU Centar za kulturu Tuzla i UG Kuća plamena mira, u periodu od 26. do 29. 6. ove godine, organizuju Dane austrijske kulture u Tuzli. Manifestacija će početi 27. juna u 19.00 sati, otvorenjem izložbe „YOVA4 – Young Viennese Architects and Landscapearchitects“ u Ateljeu Ismet Mujezinović, a iste večeri, u 20.00 sati u Kući plamena mira, održaće se jazz koncert članova benda „Woody Black 4“. Dane austrijske kulture u Tuzli otvoriće ambasador Republike Austrije u BiH, Nj.E. gosp. Martin Pammer i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Članovi benda „Woody Black 4“ će danas, 26.6.2018. u Kući plamena mira, održati muzičku radionicu za mlade tuzlanske muzičare, klarinetiste.

Dani austrijske kulture u Tuzli, nastavljaju se prikazivanjem igranih filmova “Let, let, bubamaro” (Maikäfer flieg/Fly Away Home, četvrtak, 28.6. i “Najbolji od svih svjetova” (Die beste aller Welten/The Best of All Worlds), petak, 29.6. Filmovi će biti prikazani u Domu mladih, Kamerna scena, sa početkom u 20.00 sati. Ulaz na sve događaje je besplatan i svi ljubitelji arhitekture, muzike, filma, austrijske kulture, su dobrodošli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*