Njemačka eliminisana, Švedska i Meksiko idu u 1/8 finala

Fudbaleri Njemačke, aktuelni branitelji naslova prvaka svijeta, eliminisani su sa Svjetskog prvenstva i to nakon grupne faze takmičenja.

U posljednjem kolu nisu uspjeli savladati Južnu Koreju,  a u drugom odmjeravanju snaga Švedska je slavila visoku pobjedu protiv Meksika 3:0 – što u konačnici znači da Švedska kao prvoplasirana i Meksiko kao drugi idu u osminu finala.

Švedska je pružila nestvarnu partiju protiv lidera Meksika, a savladali su ih sa 3:0 golovima Augustinssona, Granqvista i autogolom Alvareza – čime su izborili mjesto broj 1 grupe F, sa osvojenih šest bodova.

Meksiko je sa također šest bodova završio natjecanje u grupi, te će kao drugoplasirani ići u 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Njemačka je bila dominantan protivnik u natjecanju protiv Koreje, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže golmana Choa – koji je odlično branio u ovom duelu. Na koncu su i primili i dva gola u sudijskoj nadoknadi koja su ihi eliminisala sa daljeg takmičenja.

Završeno je 2:0 u korist Koreje.

Tako su Nijemci nastavili neslavnu tradiciju koja kaže da osvajač Svjetskog prvenstva na narednom takmičenju ne prolazi grupu. Švedska i Meksiko će svoje protivnike u osimini finala dobiti nakon utakmica koje se igraju u 20:00 sati.

Tada su na rasporedu utakmice Srbija – Brazil i Švicarska – Kostarika.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*