Milion KM za novi operacioni blok na Klinici za dječije bolesti

Na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla otvoren je novi operacioni blok opremljen po najvišim svjetskim standardima.

Prema riječima dr. med.sc. Edina Husarića, načelnika Klinike za dječije bolesti, Odjeljenje dječije hirurgije od preseljenja u zgradu Klinike za dječije bolesti, u oktobru 2001. godine, koristilo je operacioni blok Klinike za hirurgiju.

“Pacijenti Odjeljenja dječije hirurgije dosada su operisani na Klinici za hirurgiju što je podrazumjevalo transport pacijenta sa Klinike za dječije bolesti kroz toplu vezu, čekaonicu u prostoru polikliničkog dijela, te korištenje tri lifta. Otvaranjem operacionog bloka na Klinici za dječije bolesti djeca koja trebaju hirurški tretman bivaju direktno sa odjeljenja predata u operacionu salu, što umnogome djeci olakšava put do operacione sale, ublažava preoperativni stres i smanjuje mogućnost postoperativnih komplikacija, a čime se doprinosi kvalitetu pruženih usluga”, rekao je dr. Husarić.

Operacioni blok koji je koštao oko jedan milion KM, napravljen je prije svega sredstvima UKC Tuzla, a značajan doprinos, prema riječima dr. Husarića, dali su i Rotary club, kao i donatori od kojih treba izdvojiti Europrost, koji je donirao lift.

(UKC Tuzla)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*