Predstavnici Ministarstva zdravlja Crne Gore posjetili UKC Tuzla

U posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila delegacija Ministarstva zdravlja Crne Gore koju su činili Milovan Vujović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Crne Gore, prof.dr Vesna Miranović, generalna direktorica Direktorata za kontrolu i unaprjeđenje kvaliteta u Ministarstvu zdravlja Crne Gore i Jelena Orović, PR u Kabinetu Ministarstva zdravlja.

Goste je primio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Nešad Hotić sa najbližim saradnicima, a sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja TK, dr. Bahrudin Hadžiefendić.

Tokom razgovora, gosti, kao i domaćini iskazali su zainteresovanost da se saradnja koja je uspostavljena između Kliničkog centra Crne Gore i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla proširi i na Ministarstvo zdravlja Crne Gore i Ministarstvo zdravlja Tuzlanskog kantona.

Predstavnici Ministarstva zdravlja Crne Gore istakli su i namjeru da se uspostavi saradnja na polju akreditacije za poboljšanje kvaliteta u pružanju usluga zdravstvene zaštite pacijentima.

Direktor UKC Tuzla, prof. dr. Hotić gostima je predstavio kapacitete i organizacionu strukturu, mogućnosti i najznačajnije projekte koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Nakon sastanka predstavnici Ministarstva zdravlja Crne Gore sa direktorom Hotićem obišli su Kliniku za kardiovaskularnu hirurgiju, Kliniku za invazivnu kardiologiju i Kliniku za fizikalnu i medicinsku rehabilitaciju, te Urgentni centar.

(UKC Tuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*