Na eBayu se prodaje šest godina star cheeseburger: Priroda je odbila “uzeti” McDonaldsov proizvod

Poljoprivrednik iz Kanade odlučio je 7. juna 2012. godine započeti s eksperimentom i provjeriti tvrdnje da McDonaldsovi proizvodi ni nakon nekoliko godina stajanja ne propadaju. Rezultate svog eksperimenta, odnosno cheeseburger star šest godina, prodaje na eBayu za 29,99 dolara.

Dave Alexander rekao je za američki Time kako 2012. godine nije vjerovao u urbanu legendu da su cheeseburgeri loši te da je zbog toga rekao svojoj kćerki da mu u McDonaldsu kupi cheeseburger i pomfrit.

U konačnici odlučio je da sprovede eksperiment kako bi provjerio tvrdnje da McDonaldsovi proizvodi ni nakon nekoliko godina stajanja ne propadaju. Kako kaže, šest godina poslije cheeseburger izgubio je na vlažnosti, sir je dobio svjetlo smeđu boju, ali obrok u konačnici izgleda kao da ga je kupio jutros posebno zbog toga što krompir izgleda skoro savršeno.

Istakao je kako cheeseburger i pomfrit šest godina nije dirao te da je iznenađen činjenicom da hamburger izgleda jako dobro. Rezultate svog eksperimenta danas prodaje na eBayu za 29,99 dolara.

Zanimljivo je i da je 2013. godine Daveov prijatelj napravio domaći cheeseburger i pomfrit, a koji nakon pet godina stajanja izgleda mnogo lošije od McDonaldsovih proizvoda.

“Domaći pomfrit izgleda poput sitnih kamenčića, a McDonaldsov savršeno”, rekao je Alexander dodajući da je “priroda odbila uzeti” proizvod iz svjetskog lanca restorana brze hrane.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*