U Tuzli i ove godine mirna šetnja 8372 za Srebrenicu

I ove godine će se 10. jula u Tuzli  u vremenu od 18.00 do 20.00 sati  organizovati Mirna šetnja 8372 za Srebrenicu. Okupljanje je zakazano ispred Bosanskog kulturnog centra u 17,30 sati. Organizatori događaja, neformalna grupa građana koja želi odaati počast stradalim, a istovremeno iskazati saosjećanje sa živima, koji su ostali iza nevinih žrtava poručuju:

” Dragi prijatelji, poštovani građani Tuzle,

pozivamo Vas da uzmete učešće u Mirnoj šetnji 8372 za Srebrenicu koja će se održati 10.07.2018.godine u vremenu od 18 do 20 sati, okupljanje je ispred BKC-a Tuzla u 17 i 30 sati, i na taj način pošaljemo poruku da znamo da je u Srebrenici izvršen genocid, istovremeno  odamo počast svim stradalim građanima Srebrenice i pružimo podršku njihovim porodicama i prijateljima.

Budimo dio ovog događaja zato što nećemo dozvoliti da se zaboravi genocid, zato što smo i sami roditelji, djeca, braća i sestre, zato što saosjećamo sa majkama Srebrenice i zato što smo antifašisti i ljudi. U Mirnoj šetnji ćemo prepješačiti 8372 metra, jedan metar za svaku žrtvu genocida. Koraci sjećanja na zlo koje se ne smije ponoviti. Nikada. Nikome”, poručili su organizatori.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*