Banjaluka: Dvodnevno zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Dvodnevno redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine počinje danas u 9.00 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjaluci, prenosi Katolička tiskovna agencija.

Zasjedanjem predsjedava nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije BiH, a sudjelovat će svi članovi BK BiH.

Prvog dana zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto, a na zasjedanju će također sudjelovati delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Vladika Kekić, biskup križevački, i mons. Alojzij Cvikl, nadbiskup metropolit mariborski i dopredsjednik Slovenske biskupske konferencije.

Na kraju zasjedanja, u subotu u 12.00 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjaluci biće održana konferencija za novinare na kojoj će o toku zasjedanja govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Franjo Komarica.

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjalučke katedrale i biskupije u nedjelju, u banjalučkoj katedrali sv. Bonaventure bit će Euharistijsko slavlje u 10.00 sati.

Predsjedavat će kardinal Puljić, a propovijedati biskup Komarica.

Biskup će biti prisutan i na predstavljanju knjige – zbornika radova pod naslovom “Dubički arhiđakonat u razvijenom srednjem vijeku i njegovi tragovi kroz kasnija stoljeća” koji će večeras u 19.00 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjaluci organizirati Europska akademija Banjalučke biskupije u okviru proslave blagdana sv. Bonaventure patrona banjalučke katedrale i biskupije.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*