Treži DŽUMBUS festival u Tuzli

Ovogodišnje, treće izdanje Džumbus DIYYF (Do It Yourself Yought Festival) festivala počinje u srijedu 18.jula 2018. u Zlatarskoj ulici. Ovaj festival je već postao tradicija gdje mladi prave svoje ljeto drugačijim -kroje, organizuju i realizuju događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu.

Ekipa mladih kreativaca, učenika i studenata, u saradnji sa „Tuzla Live“Udruženjem, otvara ovogodišnji Džumbusfestival sa događajem kojeg su nazvali DiDžejing_1 (FB event: https://bit.ly/2L96YCz ). Naravno, ovo znači da će ovo ljeto biti još varijanti DiDžejingeventa, dok prvo izdanje ima za cilj da predstavi dva nova, mlada DJ/Producenta u back2back stilu – BYÖK b2b Makkay.

BYÖK je 20-godišnji DJ/Producer iz Tuzle.Muziku je počeo producirati prije 5 godina, a prvi žanr koji je radio bio je Electronica jer mu je u ranijim godinama idol bio Deadmau5.Izdao je dva EP albuma na digitalnim mrežama (Spotify,Deezer,Google Play Music), a najnoviji EP se zove ‘Space’ i pod tim mini albumom ima 3 nove pjesme Trance žanra.Trenutno radi na novom full albumu gdje će se naći 10 uredaka PSY trance stila. Životna želja mu je nastupati na velikim svjetskim festivalima. (https://mixcloud.com/byok/ , https://soundcloud.com/b1onix)

Makkay takođe ima 20 godina i dolazi iz Tuzle. Muziku je počeo producirati prije 4 godine,a prvi žanr kojim se bavio je Electro House. Inspiraciju je pronašao slušajući Deadmau5-a i njemu stilski srodne producente.Trenutno radi na novom albumu pod nazivom “Titan of the Depths”, te na kolaboraciji sa BYÖK-om na njegovom PSY trance albumu.

DiDžejing_1događaj počinje u 19h u Zlatarskoj Ulici kod Kapije. Dođite, dajte podršku mladim, kreativnim i vrijednim ljudima, koji sve češće zbog nerazumijevanja odlaze iz naše sredine. Takođe, ako se želite pridružiti, dati ideju ili učestvovati na bilo kakav način u Džumbus DIYYF projektu javite se na broj 062 761 331 ili nam pišite na facebook (www.fb.com/DzumbusDIYYF , www.fb.com/TuzlaLive). Vidimo se!

Džumbus DIYYF festival su osim mnogih partnera i prijatelja podržali Fondacija tuzlanske zajednice, Turistička zajednica TK i Grad Tuzla, u okviru manifestacije Ljeto u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*