Turnir “ Par Selo CUP 2018” stiže na velika vrata

Na igralištu Osnovne škole “ Pasci”  27. jula počinje  VII Malonogometni turnir “ Par Selo CUP 2018”  kojeg organizuje Udruga mladih Par Selo- Dubrave. Ove godine turnir je još kvalitetniji, bolji i vrijedniji.

Riječ je o jednom od najbolje organizovanih  i najposjećenijih turnira u malom nogometu u BiH kojeg svake godine posjete hiljade ljudi i do sada nije zabilježen nijedan incident. Turnir se sa godinama sve više razvijao i odavno prevazišao lokalne okvire. Svake godine organizatori šire i uređuju  postojeću infrastrukturu kako bi ovaj događaj podigli na što veći nivo, a da su u tome uspjeli, pokazuje činjenica da je ovaj sportski događaj nadaleko postao poznat i više nego dobro posjećen.

Ove godine učestvuju 24. ekipe iz cijele BiH, odnosno, Mostara, Brčkog, Olova, Bjeljine, Gračanice, Živinica, Banovića i Tuzle. Organizatori su i ove godine izašli u susret igračima koji dolaze iz drugih gradova pa oni imaju mogućnost igranja grupnog dijela takmičenja za jednu večer.

Na turniru učestvuju i brojni futsal reprezentativci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE.

Nagradni fond iznosi 8 000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara,  osvaja 5 000, drugoplasirana 1 000, trećeplasirana  500, te čevrta 200  KM. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

Osim glavnog takmičarskog dijela na turniru, predviđena sui  takmičenja u kategoriji veterani od 1983. godište i dalje. Veterani će igrati u osam ekipa, a predviđene su i revijalne utakmice najmlađih.

Na otvaranju turnira učestvuju i kulturno umjetnička društva, a za ovogodišnji turnir pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda za sve posjetitelje. Ovaj sportski događaj završava 11. augusta uz muzičko zabavni program.

Par Selo CUP je jednistvena prilika za sve nacije i generacije iz cijele BiH  da se druže, šire nova poznanstva i prijateljstva  i uživaju 15 dana u vrhunskom malom nogometu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*