Više od 800 učesnika istrčalo drugi noćni polumaraton u Tuzli

U dužini od 21 kilometar i 100 metara u muškoj konkurenciji najbrži je bio Stenli Kipruto dok je među ženama pobjedničku medalju osvojila Olivera Jevtić.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto je zauzeo Lasio Gregor, dok je trećeplasirani Nemanja Cerovac.

Druga među ženama je bila Zita Kačer, dok se na trećem mjestu našla Jelena Kosić.

“U svakoj novoj trci nastojimo korigovati greške, odnosno otkloniti nedostatke koje smo imali ranije. U ovoj godini smo određene tehničke stvari u pogledu obilježavanja staze i usmjeravanja trkača korigovali i zbog toga očekujemo pozitivne reakcije učesnika. Ove godine nam se prijavilo više od hiljadu učesnika, od čega je startalo njih preko 800. Očekivanja od trkačke zajednice i Grada Tuzla smo ispunili te smo napravili jedan znatno bolji sportski događaj u odnosu na godinu ranije”, rekao nam je Suad Suljić, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Rekreativci.

Značaj ove trke osim u BiH prepoznat je i u zemljama regije te Evrope, a za razliku od prošlogodišnjeg izdanja ovaj put u Tuzli je stiglo više takmičara.

Svi oni su imali priliku proći kroz najznačajnije dijelove grada, a svesrdnu moralnu podršku su im pružali brojni građani koji su subotnju noć odlučili provesti na saobraćajnicama.

Prošlogodišnji značaj tuzlanskog noćnog polumaratona prepoznanao je i Zdravko Mišović iz Srbije.

“Prošle godine nam je bilo fantastično. Kada vam neko ponudi jednu ovako veliku sportsku manifestaciju ne možete biti nezadovoljni. Noćna trka je neobična i njih ima izuzetno malo u BiH i regionu. Ovakvih dešavanja nam treba mnogo više. Ovaj put nas je došlo 15, ali se nadam da ćemo iduće godine doći u znatno većem broju”, rekao je Mišović.

U okviru ovog sportskog događaja, pored polumaratonske upriličena je i PanRun trka u dužini od pet kilometara.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*