Godišnji odmor vas umara? Pet trikova koji će vas spasiti

U godišnje odmore “uskačemo” u stresu, a iz raznih razloga se s njih vraćamo još umorniji i napetiji.

Dugoročno, to će imati loš utjecaj na naše fizičko i psihičko zdravlje. Mnogo je razloga zašto nas godišnji odmori iscrpljuju i umaraju; nekima su to financije, drugima gužve na cestama, a trećima jednostavno prevelika očekivanja.

1. Birajte opuštajuće aktivnosti

Prije odmora dobro razmislite što vas najbolje opušta i držite se tih aktivnosti. Nemojte raditi stvari koje vam ne odgovaraju, a za koje se podrazumijeva da se rade na godišnjem odmoru (poput cjelodnevnog boravka na plaži).

2. Promjena rutine

Što je više moguće promijenite rutinu. Ne pregledavajtte mailove, ne tratite puno vremena na surfanje internetom, a zvukove na mobitelu – isključite.

3. Zabavite djecu

Za najmlađe na odmor svakako ponesite nekakvu zanimaciju poput društvenih igara, knjiga, igrica… U suprotnom će vas iscrpiti.

4. Zaboravite na pogreške

Pretvorite negativne misli u pozitivne i iskoristite vrijeme da razmišljate o svojim postignućima umjesto o svojim pogreškama.

5. Igrajte mudro

Ako putujete u rodni grad, dobra je ideja da dogovorite s rodbinom da oni obiđu vas umjesto da u raspored ugurate obilaske na deset različitih adresa, piše Ordinacija.hr.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*