Vlada FBiH za JP Aerodrom Tuzla odobrila 2.930.000 KM

Vlada FBiH je na sjednici u Mostaru usvojila nekoliko odluka o usvajanju programa utroška sredstava transfera javnim preduzećima za unapređenje začnog prometa Federacije BiH, utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Kroz tekući transfer je za JP Aerodrom Tuzla određen iznos od 430.000 KM. Ova sredstva bit će utrošena za troškove sirovina i materijala, sitnoga inventara i HTZ opreme, troškove energenata, osiguranja i korištenja sustava za prihvat i otpremu zrakoplova, putnika i prtljage, te za naknade za odobravanje programa sigurnosti i naknade za provođenje stručnoga nadzora aerodromskih operatera, kao i za troškove tekućeg održavanja objekata i opreme, troškove stručnog osposobljavanja zaposlenih, troškovi PTT komunikacija i komunalnih usluga, troškove plaća, doprinosa i naknada uposlenika i troškovi osiguranja medicinskoga servisa.

Istom aerodromu je, kroz kapitalni transfer, odobreno 2.500.000 KM. Sredstva su namijenjena za izgradnju objekta – atrijum s poslovnim prostorijama parkingom i vanjskim uređenjem, nabavku namještaja i opreme za uređenje enterijera putničkoga terminala, uredskoga namještaja, stolica za javni prostor i šalteri, radove na pripremi, frezanju i asfaltiranju dijela oštećenih površina na PSS-i, nabavku FIDS sustava, putničke stepenice, mješoviti građevinski stroj utovarivač-rovokopač, izgradnju objekta i nadstrešnice za vozila i opremu, te ostalu aerodromsku opremu.

 

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*