Skoro 500 učesnika na prvoj etapi “Una – regate”

Nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja, jutros je skoro 500 učesnika krenulo na prvu etapu 46. internacionalne „Una – regate“ od Martin Broda do Štrbačkog buka. Za sigurnost učesnika i gostiju iz svih krajeva svijeta, brinut će se brojni policijski službenici, medicinski timovi, kajakaši, ronioci i vatrogasci.
Startu prve veslačke dionice, prethodila je zabavna noć s brojnim muzičkim i drugim gostima. Direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić je i na otvaranju istakao kako je Unskoj regati vraćen stari sjaj i da je ovo ponovo jedna od najatraktivnijih manifestacija ovog tipa u Bosni i Hercegovini.

Završetak prve etape i dolazak na Štrbački buk planiran je u poslijepodnevnim satima. Također i u najljepšem dijelu Nacionalnog parka “Una” bit će formiran smještajni kamp za učesnike, dok ih nakon zajedničkog obroka očekuje još jedan koncert lokalnih muzičkih bendova.

Prema najavama organizatora, najatraktivniju drugu etapu od Štrbačkog buka do Bihaća, trebalo bi veslati rekordnih 800 učesnika.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*