Održana vanredna sjednica Vlade TK

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona odobreno je usmjeravanje neplanirane donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2014. godinu za izgradnju stambenih objekata na području Tuzlanskog kantona za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće. Radi se o transferu 1.000.000,00 KM općinama Tuzlanskog kantona dodijeljenih od Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Također, odobreno je i usmjeravanje neplanirane donacije u iznosu 600.000,00 KM za potrebe privrednih subjekata s područja Tuzlanskog kantona koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće, dodijeljene također od Federalnog fonda.

Radi se o sanaciji 28 stambenih objekata na području našeg kantona pri čemu će u Tuzli će biti obnovljeno 6, Gračanici 4, Kalesiji i Sapni po 3, Čeliću, Gradačcu i Srebreniku po 2, te Banovićima, Doboj Istoku, Kladnju Lukavcu, Teočaku i Živinicama po jedan stambeni objekat.

Kada je u pitanju pomoć za poduzetnike, planirano je da se dodijeli po 2.000 KM za potrebe 300 privrednih subjekata sa područja našeg kantona.

(RTV7)

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*