Pivska-flasa-0.33L-924x784

U njemačkim pivarama nestašica staklenih flaša zbog porasta prodaje

Mnoge pivare u Njemačkoj suočavaju se sa problemom nedostatka staklenih flaša, što je posljedica rasta prodaje piva usljed jednog od najtoplijih mjeseci u zemlji još od 1881. godine.

Juni je ove godine bio topliji za 2,3 stepena Celzijusa nego inače, a juli za 3,3 stepena Celzijusa, pa je potražnja za pivom bila velika.

Međutim, pivare su usljed veće prodaje piva pod pritiskom, jer mnoge ostaju bez flaša, te su pojedini proizvođači zamolili potrošače da što prije vrate praznu ambalažu kako bi mogli da nastave da snabdijevaju distributere, piše BBC.

Pivo se u Njemačkoj rjeđe toči u limenke, jer mnoge pivare koriste posebno napravljene staklene flaše, koje je teško zamijeniti drugim flašama i koje bi kupci trebalo da vrate kada kupuju nove zalihe piva.

Njemačka pivara Moritz Fiege je prije nekoliko dana na svojoj Facebook stranici pozvala potrošače da staklenu ambalažu vrate u prodavnice pića prije odlaska na odmor.

Njemački meteorolozi u narednom periodu očekuju dnevne temperature do 39 stepeni Celzijusa, uz mogućnost da se obori rekord od 40,3 stepena.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*